دلایل ریزش ابرو
علاوه بر روند طبیعی پیری و ژنتیک، دلایل ریزش ابرو نیز ممکن است شامل موارد زیر باشد:
• برداشتن یا شکل دادن بیش از حد (که از شایع ترین علل ریزش ابرو می باشد)
• استفاده همیشگی و با فشار از مداد ابرو
• شرایط پزشکی مانند کم خونی، بیماری تیروئید و سایر موارد
• شرایط پوستی مانند اگزما
• صدمات وارده از جمله پارگی و سوختگی در ناحیه ابرو
• کمبود مواد مغذی
• آلوپسی آرئاتا (بیماری خود ایمنی که ممکن است باعث ریزش مو و ابرو شود)
• تلوژن افلوویوم (شرایط موقتی که منجر به ریزش بیش از حد مو و ابرو می شود)
فرم ثبت درخواست
کاشت ابرو چیست؟
کاشت ابرو نسبت به گذشته بسیار رایج شده و افراد بیشتری در حال درک این هستند که این روش در صورت انجام توسط جراح متخصص و ماهر چقدر موثر و طبیعی است. در سالهای اخیر زیبایی ابرو به کامل و پرحجم بودن آن شناخته می شود و به همین دلیل درمانهای موقت و نیمه دائمی مانند میکروبلیدینگ برای افزایش حجم و شکل ظاهر ایجاد شده است، اما اگر به دنبال راه حلی دائمی برای بهبود فرم و اندازه ابرو خود هستید کاشت ابرو به شما کمک می کند. کاشت ابرو روشی شبیه به کاشت مو برای بازگرداندن ابروهای دچار ریزش می باشد که با برداشت موهای اهدا کننده از پوست سر و پیوند دادن آنها به ابرو برای پرتر شدن آنها انجام می شود. کاشت ابرو یک روش جراحی غیر تهاجمیست، به این معنی که از جایی از پوست سر و ابرو دچار بریدگی (مانند برداشت نواری در روش های قدیمی) نمی شود و از بی حسی موضعی در مناطق اهدا و دریافت کننده استفاده خواهد شد.
در روش های جدید کاشت ابرو گرافت ها به صورت موهای تک (و گاهی اوقات دو یا چند تایی) از ناحیه بانک مو برداشت می شود، سپس جراح برش های ریز و دقیقی را در ناحیه درمان ایجاد کرده و گرافت ها را در زاویه ها و عمق درستی قرار می دهد تا ابرو به مدلی که قبلا مشخص شده درآید. طول پیوند ابرو بسته به شرایط و وسعت ناحیه ریزش متفاوت است، اما معمولاً حدود 4 ساعت زمان نیاز دارد؛ پس از تمیزی نواحی سر و صورت بیمار می تواند مطب را بدون بانداژ ترک کند، با توجه به اینکه این روش توسط بی حسی انجام می شود بهتر است بیمار برای رفتن به خانه تنها نباشد.
بهبودی پس از کاشت ابرو
عوامل بسیاری در دستیابی به نتیجه دلخواه از پیوند ابرو نقش دارند که مهارت و تجربه پزشک در روش های مدرن، وجود تجهیزات پیشرفته، شرایط جسمی متقاضی و مراقبت های بعد از کشت ابرو مهمترین آنها هستند. دستورالعمل مراقبت های بعد از کاشت ابرو توسط پزشک به شما ارائه می شود که به شما کمک می کند تا تجربه بهبودی سریع و راحتی داشته باشید. به طور کلی این مراقبت ها شامل موارد زیر می شوند که بهتر است تا دو هفته بعد از پیوند پیروی شوند:
• خودداری از مالش و خاراندن ابروها
• عدم استفاده از لوازم آرایشی در ناحیه ابرو
• نکندن پوسته ها در ناحیه ابرو و بانک مو
• قرار نگرفتن در معرض تابش خورشید
• عدم مصرف سیگار و الکل
• خودداری از شنا و ورزش
توجه به این نکته ضروریست که موهای پیوند شده در ابروها، بیشتر از ابروهای طبیعی رشد می کنند، بنابراین بعد از گذر از دوره نقاهت باید به طور مرتب به اصلاح ابروهای کاشته شده بپردازید تا به مرور زمان طول با شرایط ابرو سازگار شوند. همچنین پس از پیوند ابرو استراحت کافی و تغذیه صحیح، استفاده از مکمل های خوراکی و داروهای موضعی (با تجویز پزشک و در فاصله زمانی مناسب) می تواند باعث تقویت موهای کاشته شده در ابرو شوند.
آیا ابروهای کاشته شده میریزند؟
چرخه رشد ابروها همانند موهای سر است که در دوره های مختلف منجر به رشد و ریزش موهای ابروخواهد شد. همانند پیوند موی سر، ابروهای پیوند شده در ابتدا رشد کرده و پس از تقریباً یک تا دو ماه می ریزند؛ این ریزش کاملاً طبیعی، موقت و در اثر شوک پس از پیوند می باشد. پس از آن تا حدود ماه سوم یا چهارم این تار ابروهای پیوندی در حالت استراحت قرار می گیرند و رشد چندانی را مشاهده نخواهید کرد. پس از این مرحله، موهای جدید با سرعت حدود ¼ سانتی متر در ماه شروع به رشد می کنند؛ به طور کلی نتایج زیبایی کاشت ابرو حدود شش ماه طول می کشد تا خود را نشان دهد و نتیجه نهایی این روش پس از حدود 14 تا 18 ماه قابل مشاهده می باشد. در صورتی که کاشت ابرو در کلینیک معتبر و تحت نظر پزشک متخصص انجام شود و همچنین پزشک صلاحیت متقاضی را برای کاشت ابرو به طور دقیق بررسی و علت ریزش ابروها را رفع کرده باشد، بیمار به هیچ وجه شاهد ریزش ابروهای کاشته شده اش در دراز مدت نخواهد بود.
یکی از عواملی که ممکن است باعث شود ابروهای کاشته شده بریزند این است که انجام پیوند در سنین بسیار پایین انجام شود؛ با توجه به اینکه کاشت مو ، ابرو و ریش محدودیت سنی ندارد اما برای دستیابی به بهترین نتیجه و جلوگیری از احتمال ریزش موهای کاشته شده بهتر است این روش ها در سن بالای 25 سال انجام شود تا علت ریزش مشخص و روند آن پایان یابد. در صورتی که علت ریزش ابرو مشخص و درمان نشود، به احتمال زیاد پس از گذشت مدت زمانی از کاشت، ابروهای کاشته شده مجدداً مانند ابروهای قبلی دچار ریزش می شوند. این شرایط ممکن است برای افرادی که دچار بیماری یا مصرف داروهایی با عوارض جانبی ریزش موهای بدن رخ دهد. همچنین در صورتی که پزشک کاشت ابرو خود را با دقت انتخاب کرده باشید و او پیوند را با مهارت و به روش اصولی انجام داده باشد، هیچ فرقی نمی کند که از کدام روش کاشت ابرو استفاده شود و این موضوع کمترین عامل اثرگذار بر ریزش ابروهای کاشته شده می باشد.
اهمیت تغذیه بعد از کاشت مو
کاشت مو روشی قطعی و دائمی برای بازگرداندن مو به قسمت های دچار ریزش و طاسی در پوست سر است که بدست آوردن نتیجه نهایی خوب از آن نیاز به انجام سه مرحله دارد. اولین مرحله مهم قبل از کاشت مو است، تحقیق در مورد دکتر کاشت مو و انتخاب بهترین کلینیک است، مرحله دوم و اصلی پروسه کاشت مو و مرحله سوم مراقبت های بعد از کاشت مو می باشد که شامل نحوه شستشو و تغذیه بعد از کاشت مو در روزهای ابتدایی بعد از پیوند می شود. برای کسب موفقیت در کاشت مو، هر کدام از این مراحل باید با دقت و به درستی انجام شوند و باید بدانید که نتیجه نهایی کاشت مو حدوداً یکسال بعد از پیوند قابل مشاهده است. روش های جدید کاشت مو توسط بی حسی موضعی و به صورت سرپایی انجام شده و نیاز به بخیه و بستری ندارد. اینکه فردی کاندید مناسب برای کاشت مو باشد، مهارت پزشک و مراقبت های بعد از کاشت مو بر نتیجه نهایی تاثیر بسیاری دارند و ماندگاری موهای کاشته شده را مشخص می کنند. شخصی کاندید مناسبی برای کاشت مو است که از سلامتی جسمی برخوردار باشد، در سن مناسبی بوده و علت ریزش مو در او تثبیت و درمان شود. بعد از انجام کاشت مو مراقبت هایی هستند که توسط پزشک توصیه شده و باید حتما انجام شوند، از جمله پرهیز از قرار گرفتن در برابر نور خورشید، سیگار نکشیدن، استخر و سونا نرفتن، خوابیدن با زاویه 45درجه و عدم تماس ناحیه بانک مو و گیرنده با بالش، مصرف به موقع داروها و ... . یکی از نکات مهم که قبل و بعد از کاشت مو باید از به آن توجه بیشتری کنید، تغذیه می باشد، اینکه قبل و بعد از کاشت مو چه می خورید تاثیر بسیاری بر فولیکول های پیوندی داشته و می تواند باعث تقویت آنها بشود.
داروهایی که بعد از کاشت مو باید مصرف شود؟
با افزایش سن موهای سر نازک تر شده و دچار ریزش می شود، علاوه بر سن، مشکلاتی همچون بیماری ها، آسیب های فیزیکی، وراثت و عوارض برخی داروها نیز سبب ریزش مو می شود. شدت ریزش مو در افراد مختلف متفاوت است و هر کس با توجه به شرایط خود روشی را برای درمان و بازیابی موهای از دست رفته انتخاب می کند؛ کاشت مو یک روش دائمی و طبیعیست که برای بیشتر دلایل ریزش مو مناسب است. در این روش فولیکول های مو از نواحی مقاوم در برابر ریزش به نام بانک مو برداشته می شود و در قسمت های دچار ریزش و طاسی پیوند خواهد شد. برای مشاهده نتایج کاشت مو نیاز به زمان طولانی می باشد و در طول این مدت به خصوص در روزهای ابتدایی به رسیدگی و طی مراحلی برای کمک به موفقیت پیوند نیاز دارید. یکی از این مراقبت ها که اهمیت زیادی در نتیجه نهایی دارد، مصرف قرص های تجویز شده پزشک می باشد که با هدف تسکین دردهای احتمالی، جلوگیری از عفونت و کمک به رشد فولیکول های پیوند شده توصیه می شوند.
ویتامین های مفید برای رشد مو و جلوگیری از ریزش
کارشناسان می گویند ریزش بین 50 تا 100 تار مو در روز طبیعی است، اما اگر شاهد ریزش مو بیشتر از این مقدار باشید، احتمالا نشان از وجود مشکل در سلامت فولیکول مو دارد. عواملی مانند شرایط پزشکی، استرس و کمبود ویتامین ها همگی می توانند بر سلامت موهای شما تأثیر بگذارند، بنابراین اهمیت ویتامین های مفید برای رشد مو کمتر از سایر شرایط مراقبت از موها نیست. البته باید در نظر داشته باشید با اینکه کمبود ویتامین های مورد نیاز بدن موجب ریزش مو می شود، از طرف دیگر مصرف بیش از انداره برخی ویتامین ها نیز بر نازک شدن و ریزش مو تاثیرگذارند.